Overvægt

Hvordan påvirker overvægt din krop og din sundhedstilstand?

Overvægt kan nedsætte din livskvalitet og føre til fysiske begrænsninger i din hverdag. Overvægt kan også medføre kroniske sygdomme som f.eks. sukkersyge, hjerte-/karsygdomme, slidgigt og ryglidelser samt forkorte din levetid. Overvægt øger også risikoen for alvorlige og potentielt fatale forløb af nogle infektionssygdomme som f.eks. COVID-19.

Vores behandlingsmetode til at fremme dit vægttab

Du har sikkert prøvet alle mulige slankekure og fundet ud af, at de ikke hjælper dig i længden. Du leder derfor efter et seriøst alternativ til at opnå et vægttab, hvor du samtidig får kost- og livsstilsvejledning for derved at opnå et blivende vægttab.

Hos Et Lettere Liv har vi derfor valgt at kombinere en videnskabeligt dokumenteret vægttabsmedicin med et individuelt tilpasset forløb med kost- og livsstilsvejledning. Vægttabsmedicinen hedder Saxenda® og er produceret af Novo Nordisk. Saxenda® øger mæthedsfornemmelsen, hvorved sult og behov for fødeindtagelse reduceres. Hvis du så samtidig får en grundig vejledning i, hvordan du ændrer din opfattelse af sult og mæthed samt får en seriøs kost- og livsstilvejledning, vil sandsynligheden for et blivende vægttab efter ophør med Saxenda® blive betydeligt større.

Vægttab efter opstart med Saxenda®

Indenfor de første 4 måneder skulle du meget gerne have tabt 5% af din initiale legemsvægt. Vægttabets størrelse og det fortsatte vægttab herefter er dog afhængigt af, at du samtidig ændrer din kost- og livsstil samt din opfattelse af sult og mæthed. Hvis vægttabet skal være permanent, skal disse ændringer også fortsætte efter at du stopper med at tage Saxenda®. Hvis det ikke sker, vil du blot opleve, at vægten igen øges og evt. vender tilbage til samme udgangspunkt som før behandlingsforløbet. Derfor er din indsats den allervigtigste for, at du opnår succes med forløbet og vægttabet, og for at vægttabet bliver permanent. Vi vil under hele forløbet støtte og vejlede dig, så du bagefter står godt rustet til at bevare dit vægttab.

Effekt af vægttab

Et større vægttab vil aflaste dit hjerte, lunger, kredsløb, stofskifte og led. Risikoen for hjertelidelser, forhøjet blodtryk og forstyrrelser i sukker- og fedtstofskiftet samt ledsygdomme mindskes dermed. Din kondition og livskvalitet vil også blive forbedret. Risiko for graviditetsproblemer som f.eks. blodprop i benene og svangerskabsforgiftning vil også mindskes.

Har du spørgsmål til Kirurgisk Klinik Frederikssund:

Har du spørgsmål til Kirurgi Viborg